7 Mart 2015 Cumartesi

Borsaya Kaç Parayla Başlanır?

Borsada hisse senedi alıp satarak para kazanmak isteyen birçok kişinin en çok merak ettiği sorulardan birisi; "borsaya kaç parayla başlanır?" sorusudur. Bu sorunun çeşitli türevleri de vardır; para kazanmak için ne kadar yatırmalıyım gibi…

Borsada yatırım yaparak para kazanmak istiyorsanız, ne kadar parayla başladığınızın pek önemi yoktur. Çünkü sadece bir adet hisse senedinin bedelini ödeyerek bile borsaya giriş yapabilirsiniz. Önemli olan ise borsada nasıl para kazanmak istediğinizi bilmeniz ve amacınızın ne olduğudur. Borsaya neden girdiğiniz bilmeli, ne kadar para yatırarak ne kadar kazanmak istediğinize karar vermelisiniz. Elbette bunun için önce borsayı tanıyor olmanız, borsa nedir bilmeniz gerekmektedir.

Borsa hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmadan, para kazanmanız imkansızdır. Borsada atacağınız her adımı belli bir karar göre atmanız gerekiyor ve bunun için belirli bir tecrübeye sahip olmalısınız. Borsa hakkında bilgi edinmek için çeşitli eğitimlerden faydalanabilir, deneme hesapları ile bilgilerinizi tecrübeye dönüştürebilirsiniz. İnternet üzerinden kolayca bu eğitimleri almanız ve ücretsiz deneme hesapları indirmeniz mümkündür.

Edindiğiniz bilgiler çerçevesinde kendinize hedefler koymalı, borsada neye yatırım yapacağınızı belirlemeli, hedefinize ulaşmak için stratejiler üretmelisiniz. Tüm bunlar, edindiğiniz tecrübe ile doğru orantılı olarak gelişecektir. Kendinize özgü bir yatırım tarzını gelişecek ve bu şekilde minimum riskle para kazanacaksınız. Kendi tarzınıza göre diyorum; çünkü herkesin kendine göre bir bakış açısı vardır. Bu nedenle başkalarının stratejilerini kullanmak yerine kendinize en uygun stratejileri belirlemeniz gerekiyor.

Borsadan nasıl para kazanmak istediğinize de karar vermelisiniz. Bu konuda da devreye portföy seçenekleri girmektedir. Her yatırım aracının kendine özgü özellikleri vardır. Kimisi yüksek likiditelidir ve bu nedenle yüksek kar getirirken, yüksek riski de getirmektedir. Eğer güvenli bir yatırım istiyorsanız, bu tarz hisse senetlerinden uzak durmalısınız veya portföyünüzü başka yatırım araçları ile dengelemelisiniz. Yüksek kar elde etmek amacınızsa, yüksek oranda riski de göze almanız gerekmektedir. Borsada kazanmak istiyorsanız, mutlaka iyi bir bilgi birikimine ve tecrübeye ihtiyacınız vardır.

Günümüz olanaklarından faydalanarak bilgi edinebilir ve sanal para ile deneyim kazanabilir, borsa nasıl oynanır öğrenmelisiniz. Kendinize yatırım stratejileri geliştirmeli ve psikolojinizi borsada yatırım yapmaya hazırlamalısınız. Borsada aceleci, sabırsız, organize olamayan bir kişi olursanız, pek başarılı olamazsınız. Sakin, sabırlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmeli ve başkalarının görüşlerinden etkilenmeden kararlarınızı verebilmelisiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder