22 Mayıs 2015 Cuma

Borsaya Yeni Başlayanlar Ne Yapmalı?

Borsa piyasası hisse senedi, emtia, türev araçlar gibi yatırım araçları ile alım – satım yapabileceğiniz kurumsal bir piyasadır. Yatırım işlemlerini günümüzde internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bu sayede de borsa seans salonlarına gitmeye gerek kalmadan istediğiniz yerde alım – satım işlemlerinizi yaparsınız. Aynı zamanda borsaya yeni başlayan biri için internet oldukça büyük bir yardımcıdır.

Borsada yeni yatırım yapmaya başlayan birisi piyasa hakkında detaylı bilgi sahibi olmalıdır. Sürekli olarak bilgilerini arttırmalı ve sektörler hakkında araştırma yapmalıdır. Deneyimlerini arttırmak için kendini her fırsatta geliştirmenin yollarını aramalıdır. İnternet sayesinde bu araştırmaları kolayca yapabilir ve deneyimlerini sanal borsa hesapları ile arttırabilir. İnternet bilgi edinmek için sonsuz bir kaynaktır.

Yeni yatırımcıların bilgi ve deneyim edindikten sonra kendilerine yasal bir aracı kurum seçmeleri gerekiyor. Bu aracı kurumlar hem emirlerinin borsaya iletilmesi hem de yatırım hesaplarını oluşturmak için gereklidir. Yasal bir aracı kurum tercih ederek paranızın güvenliğini sağlayabilirsiniz. Yatırım hesabını oluşturmadan önce bu konuda araştırma yapmanız da fayda vardır. Aracı kurum bulduktan sonra kendinize bir yatırım hesabı oluşturmanız gerekiyor. Tüm bu işlemleri internet üzerinden kolayca halledebilirsiniz.

Yatırım hesabınızı oluşturup paranızı yatırdıktan sonra internet üzerinden kendinize bir portföy oluşturmalısınız. Portföyünüzü nasıl oluşturacağınız tamamen sizin yatırım beklentinize kalmıştır. Yatırımlardan yüksek kazanç elde etmek istiyorsanız, yüksek likiditeli bir portföy oluşturmalısınız. Ama aynı zamanda yüksek oranda riski göze almalısınız. Güvenli bir portföy istiyorsanız, aşırı dalgalanma gösteren spekülatif hisseleri tercih etmemeniz gerekiyor. Bu nedenle yatırım beklentilerinize karar vermeli ve buna göre portföyünüzü oluşturmalısınız.

Portföyünüzü oluşturduktan sonra alım – satım işlemlerinizi yapabilmek için iyi bir piyasa takibi yapmalısınız. Borsaya yeni başlayan kişilerin piyasa takibi konusunda da kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Piyasa takibinde başarılı olduğunuz sürece doğru alım – satım kararları verebilirsiniz. Kazandıracak sektör ve hisseleri belirleyebilirsiniz. Bu sayede de kazancınızı kolayca arttırmış olursunuz.

Borsaya yeni başlayan yatırımcıların dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise piyasaları yorumlamak ve analiz etmektir. Piyasa takibinden edindiniz sonuçlarla fiyat grafiklerinden edindiğiniz sinyalleri birlikte yorumlayarak geleceğe yönelik doğru tahminlerde bulunabilirsiniz. Aynı zamanda buna göre kendi stratejilerinizi geliştirmeli ve işlemlerinizi bu şekilde gerçekleştirmelisiniz. İşlemlerinizi gerçekleştirirken, başkalarının tüyolarından faydalanmak yerine kendi deneyimlerinizle edindiğiniz stratejileri kullanmanız kazancınızı direkt etkileyecektir.

Psikolojik olarak borsaya hazırlık yapmak, yeni yatırımcılar için oldukça önemlidir. Dalgalanmalar karşısında sakin ve sabırlı bir tavır sergilemeniz gerekiyor. Aceleci olmadan organize bir biçimde işlemlerinizi gerçekleştirmeli ve sakin bir şekilde yatırım kararlarınızı almalısınız. Bu şekilde çok daha başarılı borsa yatırımları gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder