24 Mart 2015 Salı

Borsada Yatırıma Nasıl Başlanır?

Borsa piyasası birikimlerinizi değerlendirmek için tercih edebileceğiniz bir yatırım alanıdır. Kurumsal bir piyasadır ve belli bir düzene göre işler. Herhangi bir dolandırıcılık olması mümkün değildir. Belli bir miktar birikiminizle borsada yatırım yapmaya başlayabilir ve düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Peki, borsada yatırıma nasıl başlanır?

Borsada yatırım yaparken ihtiyacınız olacak her şeyi önceden belirlemeli ve yatırım yapmaya hazırlanmalısınız. Bu hazırlık hem bilgi ve deneyim anlamında hem de psikolojik anlamda olmalıdır. Borsayı tanımalı ve nasıl bir yol izleyerek para kazanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Sonuçta borsada işlem yapan herkesin amacı para kazanmaktır. Para kazanmak için borsada ticaret yaparsınız. Borsada yapacağınız ticaret ise bilgi ve deneyim eksikliğiniz varsa son derece riskli olacaktır. Bu nedenle öncelikle bilgi edinmeli ve kendinizi borsaya hazırlamalısınız.

Daha önce sizlere borsaya nasıl girilir hakkında bilgiler vermiştir. Şimdi de açıklamayıcı olması adına borsada yatırıma nasıl başlanır, hazırlıklarınız neler olmalıdır, maddelerle bahsetmek istiyorum:

Bilgi ve Deneyim Kazanmak


Borsada yatırım yapma amacınız para kazanmak olduğu için öncelikle borsa nedir bilmeniz gerekiyor. İşlem mantığını çözmeli, kurallarını öğrenme, kendinize bir yol belirlemeli ve borsa nasıl oynanır bilmeniz gerekiyor. Borsanın bir oyun veya kumar olmadığını bilmelisiniz. Başkaları kazanıyor diye onların yolunu izleyecek olursanız, kaybedeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle borsa hakkında iyi bir bilgi birikimine sahip olmalı ve kendi yolunuzu belirlemelisiniz.

Borsa hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak için elinizin altında internet gibi büyük bir kaynak duruyor. Günümüzde internet üzerinden kolayca bilgi edinmeniz mümkündür. Gerek aracı kurumların eğitimlerinden gerekse internet üzerinden bilgi paylaşımı yapan bloglar yardımıyla borsa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aracı kurumların eğitimleri e-kitap, eğitim videoları ve online seminerler ile ücretli veya ücretsiz olarak verilmektedir. Deneyim kazanmak için demo hesap denilen ve sanal para ile gerçek piyasa koşullarında işlem yapmanızı mümkün kılan platformlar vardır. Bu platformları kolayca kullanabilir deneyim kazanabilir ve stratejiler geliştirebilirsiniz.

Hedef Belirlemek 


Yatırım yapmaya başlamadan önce hedeflerinizi belirlemeniz gerekiyor. Yatırıma karar verildiği zaman en çok merak edilen sorulardan birisi borsaya kaç parayla başlanır sorusudur. Ama birçok uzman bu soruya aynı yanıtı verir. Borsaya giriş yapmak için belli bir miktar paraya ihtiyacınız yoktur. Önemli olan borsaya ne kadar para yatırmak istediğiniz, nasıl yatırım yaparak ne kadar kazanmak istediğinize karar vermektir. Bu nedenle de kendinize belli bir hedef belirlemeli ve bu hedefe ulaşmak için bir yol belirlemelisiniz.

Koyduğunuz hedefe ulaşmak için en uygun stratejileri belirlemeniz gerekiyor. Bu stratejileri risk almadan demo hesaplarda geliştirebilirsiniz. Bu şekilde yatırdığınız paraya değer kazandırarak hedeflerinize daha kolay bir şekilde ulaşarak para kazanabilirsiniz.

Analiz Bilgisi ve Piyasaları Yorumlamak


Analiz yapabilme yeteneğine sahip olmak sizi borsada kazançlı yatırımlara taşıyacaktır. Analizler yardımıyla piyasaları yorumlar ve yatırım araçlarının gelecek fiyatları hakkında doğru tahminlerde bulunabilirsiniz. Almak istediğiniz hisse senedi ile ilgili analizleri yaparak ve piyasaları yorumlayarak minimum riskle kazanç elde edebilirsiniz. Teknik ve temel analiz bilgisine sahip olmak, piyasaları yorumlamak için de demo hesapları kolayca kullanabilirsiniz. Paranızı riske atmadan analiz ve yorum bilginizi geliştirerek en doğru yolu belirlemeniz mümkündür.

Strateji Geliştirmek


Borsada para kazanmak istiyorsanız, mutlaka hedeflerinize uygun stratejileriniz olmalıdır. Stratejileriniz sizi en kolay yoldan başarıya götürecektir. Ama bir başkasının kullandığı strateji ile ilerlemek sizi yanıltabilir. Bu nedenle kendi stratejileriniz ile yol almanız büyük bir önem taşımaktadır. Stratejileriniz, hedeflerinize ve yatırım beklentinize uygun olarak belirlenmelisiniz. Aynı zamanda kişisel özelliklerinizi de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Demo hesapları kullanarak stratejiler geliştirebilir ve işe yarayıp yaramadıklarını görebilirsiniz.

Tüyolara Aldanmayın!


Borsada yapacağınız en büyük yanlışlardan birisi şüphesiz, tüyolara göre işlem yapmaktır. Aldığınız tüyolar yerinde bile olsa piyasalara bakış açınız farklı olduğu için kazanmak yerine kaybedersiniz. O kazanıyor, bende kazanırım düşüncesiyle hareket etmek borsada işlerin tersine işlemesine neden olacaktır. Aynı zamanda "paranın söz konusu olduğu ortamda babanıza bile güvenemezsiniz!"

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder