19 Mayıs 2015 Salı

Borsa Yatırımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Borsa piyasası, birikimlerinizi yatırımlarla değerlendireceğiniz güvenilir kurumsal bir piyasadır. Yatırım işlemleri kıymetli evraklar, dövizler, emtialar, türev araçlar ile yapabilirsiniz. Borsa yatırımı yaparken dikkat etmeniz gereken ise gerçekten bilginiz ve deneyiminiz var mı, sorusuna dürüst bir şekilde, para kazanma hırsına yenilmeden cevap verebilmenizdir. Eğer bilginiz ve deneyiminiz konusunda eksik olduğunuz yerler varsa, hemen gidermelisiniz.

Borsa yatırımı, paranızı yatırım araçları ile yapacağınız al – sat işlemleri ile değerlendirmeniz demektir. Bu al – sat işlemlerini yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Piyasa takibi, analizler, yorumlar ve geleceğe dair alacağınız sinyaller de, bu noktaları oluşturmaktadır. Borsa yatırımı yaparken bu noktalara dikkat etmeniz, para kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Borsa Yatırımı Nedir?


Birikimlerinizi, borsa piyasasında işlem gören yatırım araçları ile değerlendirmenize borsa yatırımı diyebiliriz. Borsa, yatırım işlemlerinizi yaptığınız kurumsal bir piyasadır. Alıcı ve satıcının bir araya gelmeden aracı kurumlar vasıtasıyla emirlerinin karşılaştığı yerdir. Emirlerin karşılaşmasıyla da borsa yatırımı gerçekleşmiş olur. Borsa yatırımında vadeyi kendiniz belirlersiniz ve tecrübelerinize göre günlük al-sat işlemleri de yapabilirsiniz. Alıcı veya satıcının bir araya gelmesine gerek yoktur. Bu işi onların yerine aracı kurum brokerleri yapmaktadır.

Borsa yatırımı, kıymetli evrak dediğimiz hisse senetleri, tahvil, bono gibi menkul kıymetlerdir. Bunlar dışında altın, gümüş, sanayi metalleri, tarım ve enerji ürünleri gibi emtialarla da işlem yapılır. Yerel ve majör dövizler de borsanın yatırım araçları arasında yer almaktadır.

Borsa Yatırımına Nasıl Başlanır?


Borsa yatırımı yapmak istiyorsanız, öncelikle piyasayı tanımak en doğru başlangıç olacaktır. Borsa piyasasının ne anlama geldiği, nasıl işlediği, alım – satımların nasıl gerçekleştiği gibi konularda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda bu konuları öğrendiğiniz gibi uygulamalı olarak da bilmeniz gerekiyor. Deneyim kazanmak için günümüzde sanal borsa hesaplarını kolayca kullanabilir ve risk almadan piyasayı rahatça anlayabilirsiniz.

Para kazanmak için borsada işlem yapmak istiyorsanız, mutlaka bilginiz ve deneyiminiz olmalıdır. Daha sonra kendinize bir yatırım hesabı açmak için yasal bir aracı kurum tercih etmelisiniz. (Borsa hesabı nasıl açılır, öğrenmek için tıklayın.) Aracı kurumlara, SPK ve Borsa İstanbul sitelerinden ulaşabilirsiniz. Aracı kurumu bulup anlaştıktan sonra kendinize bir yatırım hesabı açtırmalısınız. Yatırım hesabı için gerekli evrakları tamamlayıp, aracı kuruma teslim etmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra hesabınıza para yatırarak internetten işlemlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Borsada yatırıma nasıl başlanır detaylı bilgi almak için tıklayın.

Borsa Yatırımı Nasıl Yapılır?


Borsa yatırımı yapmanın en temel mantığı; fiyatlar düşükken satın alıp, yükseldiğinde satmaktır. Bu şekilde alım – satım arasında oluşan farktan kazanç elde etmiş olursunuz. Yatırım işleminizde başarılı bir şekilde sonlanarak para kazanmış olursunuz. Elbette fiyatların ne zaman düşüp, yükseldiğini de bilmeniz gerekmektedir. Bunun için iyi bir piyasa takibi yapmalı, analizlerle takip verilerini birlikte yorumlayarak geleceğe yönelik fikir sahibi olmalısınız.

Borsada gerçekleştireceğiniz yatırımlarda başarılı olmak için kendi stratejilerinizin olması da gerekmektedir. Bu nedenle piyasa hakkında tam bilgi sahibi ve deneyimli bir yatırımcı olmalısınız. Başkalarından alacağınız tüyolara göre hareket etmek yerine tamamen kendi stratejilerinizle ilerlemek borsada kazanç getirmektedir. Bu nedenle deneyim kazanmak için sanal borsa hesaplarını kullanmalı ve paranızı riske atlamadan deneyim kazanmalısınız.

İnternet üzerinden yapılan borsa yatırımı, eskiye göre daha iyi koşullarda paranızı değerlendirmenizi sağlıyor. Seans salonlarının aksine evinizin konforunda işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda internet bağlantısı olan herhangi bir cihazınızdan borsa yatırımınızı yapmanız da mümkündür. Bu sayede portföyünüzü sürekli yanınızda taşımış olursunuz ve kazançlı pozisyonları kaçırmadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder